Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Αγαπητοί γονείς

σας ενημερώνουμε ότι:

Στο σχολείο ΔΕΝ υπάρχει συλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι εκλογές θα γίνουν μετά απο πρόσκληση του σχολείου που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες

Καλό θα ήταν ΚΑΝΕΙΣ να μην παρουσιάζεται ως σύλλογος μιας και είναι παράνομο να παρουσιαζεσαι ως Νομικο πρόσωπο και ως νόμιμος εκπρόσωπός του από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Σήμερα έγινε αναλυτική ενημέρωση στους γονείς της Α τάξης και θα ακολουθήσουν και οι επόμενες σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών και αφού έρθουν και όλοι στο σχολείο. Θα ενημερωθείτε γι αυτό από τον εκπαιδευτικό των τμημάτων

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κρουσμάτων covid από το σχολειο ισχύει ότι έχει σταλεί χθες το μεσημέρι στο σχολείο από το Υπουργείο μιας και η ενημέρωση γίνεται υπηρεσιακά και δεν μπορούμε να σας ενημερώνουμε από εγκυκλίους που διακινούνται στο διαδίκτυο εαν δεν έχουν φτάσει υπηρεσιακά στο σχολείο.

Αναφορικά με το έγγραφο που διακινείται μεταξύ των γονέων και φτάνει και σε μας. Καλό θα ήταν να ακούμε προσεκτικά και να ζητούμε από το σχολείο να μας λύσει τις τυχόν απορίες μας ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Το έγγραφο αυτό που υπογράφετε ως γονείς και μας το κοινοποιείτε και επίσης μεταφέρετε φήμες που λένε ότι θα σας πάρουν τα παιδιά, να τα απομακρύνουν κλπ κλπ ορθά σκεπτόμενοι θα καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να συμβεί.Σας έχουμε ανεβάσει τις οδηγίες προς τους γονείς και εδώ και στο blog του σχολείου. Φροντίστε να τις ακολουθείτε, να μην στελνετε τα παιδιά άρρωστα στο σχολείο, να ακολουθείτε τις οδηγίες των παιδιάτρων σας σε πιθανή ασθένεια του παιδιού σας, από απλή ίωση, γρίπη κλπ και κρατήστε τα στο σπίτι σας εάν είναι άρρωστα. Εαν κάποιο παιδί αρρωστήσει στο σχολείο θα ειδοποιηθείτε ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ να έρθετε να το παραλάβετε. Σας παρακαλεσαμε να μην δημιουργήσετε θέματα που δεν βοηθούν ούτε τα παιδιά ούτε το σχολείο. Μην τρομάζετε τα παιδιά λέγοντας ότι θα τα πάρουν από εσάς γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το κάνει. Εαν τα τρομάζετε δεν θα μας ενημερώσουν για το αν αισθάνονται άσχημα ,εαν θέλουν να κάνουν εμετό, εάν πονάει το κεφάλι τους και μόνο σε ταλαιπωρία θα τα υποβάλετε. Όλοι μας θέλουμε το καλό των παιδιών και των οικογενειών των δικών σας και των δικών μας. Μην απευθύνεστε στο σχολείο σαν να είναι αυτό που βγάζει τους νόμους. Ισχύουν οι ίδιοι για το 1.200.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Φροντίστε να έχετε τα παιδιά σας ήρεμα και αφήστε τα να βρουν τα πατήματα τους σε μια δύσκολη χρονιά. Όποιος νομίζει ότι το παιδί του απειλείται, κακοποιείται κλπ από τη μάσκα και θέλει να το κρατήσει στο σπίτι του ενημερώνουμε ότι η εντολή του Υπουργείου είναι οι απουσίες να καταγράφονται καθημερινά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσει την χρονιά και θυμίζουμε ότι η φοίτηση μέχρι την Γ Γυμνασίου ανήκει στην υποχρεωτική εκπαίδευση που δεν μπορείτε να την στερείτε από τα παιδιά σας.

Καλό θα ήταν οι γονείς να ενημερώνεστε πριν κάποιοι εμφανιστούν σαν εκπρόσωποί σας για να μην εκτείθεστε όλοι μαζί με αυτούς.

Το τηλέφωνο του σχολειου είναι γνωστό σε όλους και μπορείτε να καλειτε για ό,τι χρειαστείτε.