Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ενημέρωση


Αγαπητοί γονείς

Τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε πάλι τα παιδιά στο σχολείο. όμως αυτή η φορά θα είναι πολύ διαφορετική από κάθε άλλη για όλους μας.
Το σχολείο και οι τάξεις έχουν απολυμανθεί και καθαριστεί επιμελώς. Αντισηπτικά βρίσκονται σε όλες τις τάξεις.
Όμως παρόλα αυτά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι εξαιρετικά αυστηρά και θα πρέπει και εσείς να μας βοηθήσετε και να προετοιμάσετε τα παιδιά ώστε να γίνει η καθημερινότητα όλων πιο εύκολη.

Έτσι σας ενημερώνουμε ότι:
 1. Οι τάξεις θα μοιραστούν σε δύο τμήματα . Στο σχολείο δεν έχουμε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τάξεις με 15 μαθητές γιατί τα παιδιά θα κάθονται το καθένα μόνο του και με απόσταση μεταξύ των θρανίων 1,5 μέτρου.
 2. Τα αδέλφια θα ξεκινήσουν σαν 1η ομάδα και θα έρχονται Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή για αυτή την εβδομάδα και την επόμενη Τρίτη Πέμπτη. Το ίδιο και την 3η  και 4η εβδομάδα
 3. Η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει Τρίτη Πέμπτη και την επόμενη Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή. Το ίδιο και την 3η και 4η εβδομάδα
 4. Τα παιδιά που μεταφέρονται θα έρχονται με το ΚΤΕΛ κανονικά ωστόσο μπορεί να χρειαστεί να γίνουν διπλά δρομολόγια και πρέπει να ξεκινήσει η προσέλευση για να το δούμε στην πράξη.
 5. Όσοι φέρνετε τα παιδιά σας στο σχολείο η προσέλευση θα γίνεται σταδιακά για την αποφυγή του συγχρωτισμού.  Έτσι οι Α και Β θα είναι στο σχολείο στις 8 και θα μπαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, οι Γ και Δ με ώρα προσέλευσης στις 8,10 και τέλος οι Ε και ΣΤ με προσέλευση στις 8:20. Αντίστοιχα η αποχώρηση θα γίνεται το μεσημέρι οι Α και Β στις 13:00 οι Γ και Δ στις 13:10 και οι Ε και ΣΤ στις 13:15. Δεν θα περιμένει κανένα παιδί και θα είστε συνεπείς στην ώρα αποχώρησης ΑΥΣΤΗΡΑ.
 6. Υπενθυμίζουμε ότι πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά κάθε φορά που πηγαίνουμε τουαλέτα , τρώμε ή πιάνουμε το πρόσωπό μας
 7. Η αυλή έχει χωριστεί και το κάθε τμήμα θα είναι στο χώρο που προβλέπεται μαζί με τον δάσκαλο της τάξης
 8. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ.
 9. Το κυλικείο είναι κλειστό έτσι θα φροντίσετε για το φαγητό τους.
 10. Κρύο νερό θα έχουμε για όποιο παιδάκι θέλει προμηθευτήκαμε μια παλέτα με μικρά μπουκάλια από  τα ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ. Η τιμή του μπουκαλιού θα είναι αυτή που θα αναγράφει το τιμολόγιο που θα σας κοινοποιηθεί. Δεν πιστεύουμε ότι θα ξεπερνάει τα 12 λεπτά. Τα παιδιά θα βάζουν τα χρήματα σε ένα κουμπάρα για να τα μαζέψουμε και να τα πληρώσουμε.
 11. Οι γονείς πρέπει να αφήνετε τα παιδιά σας έξω απ την πόρτα, κανένας δεν μπορεί να εισέλθει στο σχολείο και στην αποχώρηση να κρατάτε τις αποστάσεις
 12. όταν γυρίζουν τα παιδιά στο σπίτι θα πρέπει να απολυμαίνετε όλα τους τα βιβλία και τα τετράδια και τα μολύβια.
 13. όσο και να θέλουμε να αγκαλιαστούμε θα πρέπει να το αποφεύγουμε καθώς και να ανταλλάσσουμε πράγματα μεταξύ μας.
 14. Εαν κάποιο παιδί δεν αισθάνεται καλά, παραμένει στο σπίτι .Σας παρακαλούμε πολύ προφυλάξτε την υγεία όλων. Εαν κάποιο παιδί δεν είναι καλά στο σχολείο θα ειδοποιηθείτε για την άμεση παραλαβή του
 15. Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει όμως θα υπάρχει πρωινή υποδοχή των μαθητών. Θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του εκπαιδευτικού και να παραμένουν στο σημείο που θα τους υποδειχθεί.
 16. όσοι έχετε εκκρεμότητες με αιτήσεις για το Ολοήμερο, για υπεύθυνες δηλώσεις ξένης γλώσσας είτε για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Ε είτε για τα παιδιά που θα πάνε στο Γυμνάσιο παρακαλώ να τις στείλετε στα μειλ των δασκάλων σας ώστε να μου τα προωθήσουν.
 17. Μόνο με ραντεβού θα μπορείτε να έρχεστε στο σχολείο και αυτό μονο μετα το σχολασμα των μαθητών.
 18. τα μέτρα αυτά μας έχουν κοινοποιηθεί από τη Δνση Αθμιας κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ, Επίσης θα σας παρακαλούσαμε να παρακολουθείτε το blog του σχολείου για ανακοινώσεις και τα e mails σας καθημερινά. Οι δάσκαλοι του σχολείου θα σας στείλουν τις ομάδες των τάξεων τους -εαν δεν το έχουν κάνει ήδη. Ευχόμαστε να έχουν τα παιδιά καλή επιστροφή στις τάξεις τους και να σε εσάς υπομονή . Τα περιμένουμε με πολλή χαρά μας έχουν λείψει.